Farfalle mašle GAROFALO 500g

Kód produktu: 1-90078 Kód výrobce: 8000139910241 Výrobce: Pastificio Lucio Garofalo
43,00 Kč
38,39 Kč bez DPH
Ks
Počet ks v kartonu: 16

Farfalle mašle GAROFALO 500g

Mašle jsou italské těstoviny ze semoliny z tvrdé pšenice vyrobené v Gragnanu, rodném městě těstovin. Pasta di Gragnano je chráněné zeměpisné označení původu a je zárukou těstovin té nejvyšší kvality.

Vyzkoušejte: Farfalle boscaiole

Sušené hřiby předem namočte a slijte. Na másle osmažte cibulku, přidejte namočené hřiby, pár lístků šalvěje, pokrájený česnek, sůl a vařte 5 minut. Přidejte 150 ml suchého bílého vína a mírně povařte. Zjemněte lžící mascarpone, dochuťte solí a pepřem. Směs smíchejte s uvařenými těstovinami.

Přejeme Vám dobrou chuť.

Zobraz detailní popis

Detailní popis

SEMOLINOVÉ SUŠENÉ TĚSTOVINY

Složení 
Semolina z tvrdé pšenice

Alergenní informace
Obsahuje pšenici. Může obsahovat stopy sóji.

Skladování 
Uchovejte v chladu a suchu.

Návod k použití 
Těstoviny vhodíme do vařící se osolené vody (na 100g těstovin 1 litr vody) a vaříme 15 minut.

Země původu
Itálie

Výživové údaje na 100g

Energetická hodnota 1489 kJ/351 kcal
Tuky 1g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,2g
Sacharidy 70g
z toho cukry 3g
Bílkoviny 14g
Sůl 0,01g
 

Specifikační body

Vysoce kvalitní těstoviny značky Garofalo z prémiového segmentu těstovin.

Továrna na těstoviny Garofalo se nachází v městečku Gragnano, na jihu Neapole blízko Pompeí. Považuje se za rodné město těstovin, kde jejich historie sahá až do 16. století. V tomto příjemném městečku, které je ukryto mezi mořem a horami, je ideální klima na výrobu a sušení těstovin. Tradice značky Garofalo se datuje do 18. století, kdy poprvé Městská pravomoc Gragnana garantovala panu Garofalovi oficiální licenci na výrobu a prodej těstovin.

200 let zkušeností je obrovskou výhodou v rozvoji značky Garofalo. Vyrábět těstoviny ve městě Gragnano, to jsou generace lidí oplývající znalostmi, talentem a pýchou, které vytvořily kvalitu, která se druhá taková nenajde. Druhá a třetí generace začlenily do Garofalovy dekády zkušeností umění a dovednosti výroby těstovin efektivitu dnešní technologie. Garofalovým cílem je vyrobit každý jednotlivý tvar s nejvyšší péčí, která je založena na nejvhodnějších surovinách. Účelem je zacházet s každým tvarem jedinečně, nejlepšího výsledku se dosáhne využitím plnohodnotného postupu a programu. Klíčem je důraz na sušící schéma, jakož i na důležité konstanty jako voda, teplota a kontrola matrice. To, jak výrobek vypadá je ovlivněno tloušťkou a řezem. Každá matrice je monitorována, tloušťka se pravidelně kontroluje a musí zapadnout do určitého rozmezí, které kontroluje železný protoptyp na každé linii.

Garofalo vybírá tu nejlepší tvrdou pšenici se správnými vlastnostmi a pouze ty nejlepší dodavatele, kteří splňují nejpřísnější technické podmínky.

Hlavními vlastnosti, které požaduje jsou:

  • Kvalita lepku: interně kontroluje každou šarži značky Garofalo, používá stejné zařízení na lepek, které používají i dodavatelé semoliny. Tak je zajištěna dvojitá kontrola, ve které se dohlíží na sílu, lepivost a elastičnost lepku. Nakonec se ještě zkontroluje vizuálně.
  • Barva: mimořádně důležitá! Zařízením Minolta se kontrolují černé a bílé tečky Rovněž všechny standardní kontroly jako obsah popílku, měření zrnitosti, mikrobiologie, měkká pšenice.

Nejlepší obal pro těstoviny? Těstoviny samotné! Těstoviny již sami o sobě atraktivně vypadají a dokonce ještě lépe, jestliže jsou to těstoviny Garofalo, které mají jasnou barvu, drsný povrch a správnou tloušťku. Výsledkem je absolutně průhledný obal, který zdůrazňuje těstoviny samotné. Výrobcovo logo je jediným zásahem do designu. Garofalo se podepisuje na každý obal, aby tak projevil osobní garanci kvality.

Garofalo je pyšný i na to, že je prvním italským výrobcem těstovin, který získal   ISO 9002 Quality System v roce 1996. Získal i mezinárodní certifikáty kvality ISO 14001, BRC, JAS.

Hodnocení produktu

Produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první!