GNOCCHI / Noky recepty

Italské bramborové gnocchi můžeme stejně jako těstoviny podávat jako hlavní chod, nebo servírovat jako přílohu k hlavním chodům.

Dobře se hodí téměř ke všem druhům omáček, které podáváme s těstovinami, zejména však ke smetanovým omáčkám. Dále je můžeme používat i s omáčkami dle vlastní fantazie nebo s omáčkami, které jsme zvyklí podávat např. s klasickými knedlíky. Můžeme je používat i na sladko např. jako škubánky s mákem.

Jsou poměrně syté, a proto k prvnímu chodu stačí pouze malé množství asi 115 g na osobu.

Všechny druhy gnocchů se vaří v osolené, téměř vroucí vodě a vaří se dokud nevyplavou na hladinu.

Bramborové mininoky se smetanovou omáčkou a houbami Gnocchi s rajčatovou omáčkou Gnochi s kuřecím masem Gnocchis omáčkou z gorgonzoly