X
Produkt byl přidán do objednávky.
Úvod Kuskus a Bulgur Kuskus medium GAROFALO 1kg

Kuskus medium GAROFALO 1kg

Kuskus, couscous, či cous cous je tradiční pokrm pocházející z Maroka. Kuskus samotný je vlastně těstovina, vyrábící se spařením semoliny z tvrdé pšenice, která se formuje do malých kuliček.

Kuskus je velice rychlá, praktická,příloha a také výborný doplněk pokrmů dle vaší fantazie.

Cena za ks s DPH 75,80 Kč
Cena za ks bez DPH 65,91 Kč
Sazba DPH 15 %
Počet ks v kartonu 10
Dostupnost Skladem
Kód produktu 1-90840

Ke každé objednávce zboží nad 500 Kč od nás získáváte DÁREK za Váš nákup. 

 ks

SEMOLINOVÉ SUŠENÉ TĚSTOVINY

Složení: Semolina z tvrdé pšenice

Alergenní informace: Obsahuje lepek.

Skladování: Uchovejte v chladu a suchu.

Výživové údaje na 100g:

Energetická hodnota: 1516 kJ/370 kcal

  • Tuky: 2g
    - z toho nasycené mastné kyseliny: 0,4g
  • Sacharidy: 73g
    - z toho cukry: 3g
  • Bílkoviny: 13g
  • Sůl: 0,02g

Země původu: Itálie

Pro 2 - 3 osoby 250 g kuskusu:

1)     Nasypte 250 g kuskusu do hrnce, přidejte 3 lžíce slunečnicového oleje a zlehka promíchejte vidličkou.

2)     Mezitím si do jiného hrnce nalijte 1/4 l vody, přidejte 1 kávovou lžičku soli a přiveďte k varu. Do vody nasypte směs kuskusu a pomalu míchejte tak, dokud se nevsákne všechna voda.

3)     Odstavte z vařiče, přikryjte pokličkou a nechte 5 minut odstát.

4)     Pak přidejte kousek másla, na mírném ohni povařte další 3 minuty a zároveň míchejte vidličkou tak, abyste oddělili jeho zrníčka. Stáhněte z vařiče, přikryjte pokličkou a nechte ho ještě pár minut odpočívat.

Chcete-li, aby byl váš kuskus ještě chutnější, použijte místo vody vývar z masa, zeleniny nebo ryb.

SLADKÝ: KKK - KOKOSOVÉ KUSKUSOVÉ KULIČKY

Ingredience pro 4 osoby:
½ l mléka
100 g kuskusu
2 lžíce rozinek
1 lžíce cukru
2 lžíce opražených nastrouhaných oříšků
1 vanilkový lusk
100 g strouhaného kokosu

Příprava:
Do mléka nasypte kuskus, přidejte vanilkový lusk, špetku soli a vařte cca 10 min. Stáhněte z vařiče, přidejte cukr, rozinky, polovinu kokosu a oříšky. Vychlazené dejte do ledničky a druhý den ze směsi uválejte mokrýma rukama kuličky, které obalíte ve zbytku kokosu a dáte do ledničky opět ztuhnout.


VEGETARIÁNSKÝ: RAJČATA PLNĚNÁ KUSKUSEM

Ingredience pro 4-6 osob:
1 hrnek uvařeného kuskusu
100 g ricotty nebo tofu
1 lžíce nakrájených kaparů
1 najemno nakrájený řapíkatý celer nebo vařené nakrájené fazolové lusky (2 lžíce)
4 velká masitá rajčata
oregáno nebo tymián  

Příprava:
Rajčata rozkrojte na půl, dužninu vydlabejte a přidejte k již uvařenému kuskusu. Do kuskusu přidejte další ingredience, promíchejte a směsí naplňte půlky rajčat. Podávejte chlazené.


VEGETARIÁNSKÝ: KUSKUS S RATATOUILLE

Ingredience pro 4 osoby:
2 lilky
2 papriky (žlutá a červená)
2 rajčata
1 cibule
4 lžíce olivového oleje
černé olivy
lístky bazalky
sůl, pepř

Příprava:
Zeleninu očistěte, omyjte, osušte a nakrájejte na kostičky. Do pánve nalijte 3 lžíce oleje, přidejte nakrájenou zeleninu, osolte, opepřete a přikryjte pokličkou. Za občasného míchání vařte na mírém ohni asi 20 minut. Potom přidejte olivy, bazalku, povařte další 2 minuty a ratatouille je hotové. Kuskus uvařte dle základního receptu, servírujte na talíř a zalijte ho ratatouille. Podávejte teplé.  

RYBÍ: KUSKUS S KREVETAMI

Ingredience pro 4-6 osob:
300 gr kuskusu
50 gr nakrájené cibule
350 gr vařené zeleniny dle vlastní chuti
300 gr vařených krevet
1 lžíce kari
olivový olej, sůl
sušená feferonka

Příprava:
Do kastrůlku nalijte 4 lžíce olivového oleje, přidejte cibulku a nechte ji lehce zrůžovět. Přidejte kuskus, zalijte teplou vodou (dvojnásobné množství objemu kuskusu), osolte a přidejte feferonku. Přisypte nakrájenou zeleninu a kari. Vařte zprudka asi 5 minut. Přidejte krevety, dobře promíchejte a povařte ještě další 2 minuty.

MASOVÝ: KUSKUS S MASEM

Ingredience pro 4 osoby:
500 g masa dle vlastní chuti (jehněčí, hovězí, kuřecí atd.)
2 cibule
1 stroužek česneku
2 mrkve
2 cukety
1 list celeru
2 pomodori
1 bobkový list
½ sklenice bílého vína
2 dl masového vývaru
olivový olej, sůl, pepř, petržel

Příprava:
Maso nakrájejte na kostky. Do kastrůlku nalijte 3 lžíce olivového oleje, přidejte nakrájenou cibulku, prolisujte česnek a osmahněte dozlatova, přidejte maso, nechte ho zatáhnout, dle chuti přidejte ½ sklenice vína. Potom přidejte nakrájenou petržel, mrkev, bobkový list, oloupaná nakrájená rajčata a vroucí vývar. Přikryjte pokličkou a na středním plameni vařte cca 1 hodinu. Nakonec přidejte nakrájené cukety a petržel. Osolte, opepřete a přiveďte k varu, pozor nenechte vyvařit příliš. Kuskus uvařte dle základního receptu, servírujte na talíř spolu s masem a zeleninou.

JAK HO JEŠTĚ PŘIPRAVOVAT?

  • KUSKUS s vařenou zeleninou (lilek, okurka, bílá ředkev, cibule, česnek, mrkev a také datle)
  • KUSKUS do polévky
  • KUSKUS jako příloha - může se na něj nalít omáčka např. jogurtová nebo pálivá z feferonek
  • KUSKUS pro děti na sladko - na másle, sypaný cukrem a oříšky nebo s medem, rozinkami, ovocnou oblohou
  • KUSKUS do salátu - za studena např. s čerstvou zeleninou a olivami, s cizrnou, kukuřicí
  • KUSKUS s omáčkou - z feferonek, papričky, olivy, cizrny a zeleninová obloha
  • KUSKUS s kurkumou - dožluta obarvený kurkumou a ochucený čerstvým zázvorem, smíchaný s černými olivami, cizrnou, rozinkami, citrónovou šťávou a čerstvými bylinkami (mátou, bazalkou a thymiánem). Vhodný jako příloha i jako samostatný osvěžující chod
  • KUSKUS s jogurtovým dresinkem, rajčaty, cizrnou a rozinkami se zapečeným kozím sýrem
  • PISTÁCIOVÝ KUSKUS - na oleji s loupanými praženými pistáciemi, olivami a čerstvými bylinkami. Vhodný jako příloha i jako samostatný osvěžující chod
  • MANDLOVÝ KUSKUS - na oleji s praženými mandlemi, koriandrem, olivami a čerstvými bylinkami. Vhodný jako příloha i jako samostatný osvěžující chod
  • KUSKUSOVÝ KRÉM - chlazený dezert, s čokoládou, vanilkou, skořicí a oříšky

Nahoru

Továrna na těstoviny Garofalo se nachází v městečku Gragnano\, na jihu Neapole blízko Pompeí. Považuje se za rodné město těstovin, kde jejich historie sahá až do 16. století. V tomto příjemném městečku, které je ukryto mezi mořem a horami, je ideální klima na výrobu a sušení těstovin. Tradice značky Garofalo se datuje do 18. století, kdy poprvé Městská pravomoc Gragnana garantovala panu Garofalovi oficiální licenci na výrobu a prodej těstovin.

200 let zkušeností je obrovskou výhodou v rozvoji značky Garofalo. Vyrábět těstoviny ve městě Gragnano, to jsou generace lidí oplývající znalostmi, talentem a pýchou, které vytvořily kvalitu, která se druhá taková nenajde. Druhá a třetí generace začlenily do Garofalovy dekády zkušeností umění a dovednosti výroby těstovin efektivitu dnešní technologie. Garofalovým cílem je vyrobit každý jednotlivý tvar s nejvyšší péčí\, která je založena na nejvhodnějších surovinách. Účelem je zacházet s každým tvarem jedinečně, nejlepšího výsledku se dosáhne využitím plnohodnotného postupu a programu. Klíčem je důraz na sušící schéma, jakož i na důležité konstanty jako voda, teplota a kontrola matrice. To, jak výrobek vypadá je ovlivněno tloušťkou a řezem. Každá matrice je monitorována, tloušťka se pravidelně kontroluje a musí zapadnout do určitého rozmezí, které kontroluje železný protoptyp na každé linii.

Garofalo vybírá tu nejlepší tvrdou pšenici se správnými vlastnostmi a pouze ty nejlepší dodavatele, kteří splňují nejpřísnější technické podmínky.

Hlavními vlastnosti, které požaduje jsou:

  • Kvalita lepku: interně kontroluje každou šarži značky Garofalo, používá stejné zařízení na lepek, které používají i dodavatelé semoliny. Tak je zajištěna dvojitá kontrola, ve které se dohlíží na sílu, lepivost a elastičnost lepku. Nakonec se ještě zkontroluje vizuálně.
  • Barva: mimořádně důležitá! Zařízením Minolta se kontrolují černé a bílé tečky Rovněž všechny standardní kontroly jako obsah popílku, měření zrnitosti, mikrobiologie, měkká pšenice.

Nejlepší obal pro těstoviny? Těstoviny samotné! Těstoviny již sami o sobě atraktivně vypadají a dokonce ještě lépe, jestliže jsou to těstoviny Garofalo, které mají jasnou barvu, drsný povrch a správnou tloušťku. Výsledkem je absolutně průhledný obal, který zdůrazňuje těstoviny samotné. Výrobcovo logo je jediným zásahem do designu. Garofalo se podepisuje na každý obal, aby tak projevil osobní garanci kvality.

Garofalo je pyšný i na to, že je prvním italským výrobcem těstovin, který získal ISO 9002 Quality System v roce 1996, posléze i další mezinárodní certifikáty kvality ISO 14001, BRC, JAS.

www.pastagarofalo.it

Nahoru

Produkt je zařazen v následujících kategoriích:

Otevírací doba distribučního centra

Pondělí 07.00 - 17.30
Úterý 07.00 - 17.30
Středa 07.00 - 17.30
Čtvrtek 07.00 - 17.30
Pátek 07.00 - 16.00

Kontaktujte nás

CANO CZ s.r.o.
Distributor italských specialit
Havlíčkova 516 
538 03 HEŘMANŮV MĚSTEC

Tel.: +420 469 695 018
E-mail: cano@cano.cz

© 2017, CANO CZ s.r.o. – všechna práva vyhrazena

Ochrana osobních údajů | Prohlášení o přístupnosti | Výměna odkazů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA | E-shop vytvořen na B2C Brána | XHTML 1.0