Vermicelli alla putanesca

Co budete na špagety potřebovat? Vermicelli alla putanesca - Vermicelli s ančovičkami a olivami 

  • 500 g těstovin Vermicelli RISCOSSA č.4,
  • 700 g loupaných nebo koktejlových rajčat,
  • 150 ml panenského olivového oleje,
  • 80 g černých oliv bez pecky,
  • 30 g kaparů,
  • 6 plátků ančoviček v oleji,
  • 2 stroužky česneku,
  • snítka petržele a sůl.

Postup:

  1. Na pánvi rozpálíme olej a do něj přidáme nakrájené ančovičky, kapary a plátky česneku, které osmahneme dohněda a zmírníme plamen.
  2. Přidáme olivy, rajčata a feferonku, vaříme na prudkém ohni.
  3. Omáčka by měla zhoustnout.
  4. Těstoviny uvaříme v osolené vodě „al dente“, scedíme a přihodíme na pánev.
  5. Promícháme a krátce za stálého míchání ponecháme na prudkém plameni.
  6. Posypeme petrželkou.