Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Balzamikový ocet se vyrábí z hroznů: Lambrusco, Sangiovese, Trebbiano, Alba, Ancellotta, Fortana, Montuni. Hrozny se rozdrtí, vznikne čerstvý mošt, který putuje do výparníku, kde ze 4kg hrozna vzniká 1kg koncentrovaného hroznového moštu. Smísením koncentrovaného hroznového moštu s vinným octem a karamelem vzniká Balzamikový ocet, který zraje v dřevěných sudech, které bývají dubové, kaštanové, jasanové či třešňové. Dle délky zrání vzniká ocet maturato "zralý", který v sudech zraje 3 měsíce až 3 roky a dále pak vzniká ocet invecchiato "starý", který zraje déle než 3 roky.
Glazé Carandini rozšiřují možnosti použití balzamikového octa z Modeny IGP a bílého vinného octa s hroznovým moštem. Díky krémové konzistenci a vyvážené chuti vám umožňují experimentovat, zdobit a dobarvovat mnoho jídel, sladkých i slaných. Glazé je ideálním ochucovadlem pro rychlé a snadné přidání chuti.
Balzamikový ocet (balsamico) z Modeny IL TORRIONE 5000 ml
Aceto balsamico di Modena I.G.P. (I.G.P. = identificazione geografica protetta) neboli Balzamikový ocet z Modeny CHZO = chráněné zeměpisné označení je ocet, který vzniká spojením vinného octa, koncentrovaného hroznového moštu a karamelu.
Svou charakteristickou sladko-kyselou chuť získává zráním v dřevěných sudech. Je vynikající do zeleninových salátů.
Balzamikový ocet z Modeny I.G.P. Invecchiato Antonio CARANDINI 250ml
Aceto Balsamico di Modena I.G.P. Invecchiato Antonio je balzamikový ocet z Modeny CHZO (chráněné zeměpisné označení), který zraje v dřevěných sudech po dobu 3 let dokud nedosáhne své dokonalé hustoty. Vyrábí se z kvalitního koncentrovaného hroznového moštu a vinného octa. Má tmavě hnědou barvu a jemnou konzistenci.
Pro svou obzvláště vysokou hustotu a vyváženou sladkokyselou chuť vůni dobře ladí se sladkými i slanými pokrmy.
Balzamikový ocet z Modeny I.G.P. Emilio CARANDINI 250 ml
Aceto Balsamico di Modena I.G.P. Emilio je balzamikový ocet z Modeny CHZO (chráněné zeměpisné označení), který zraje v dřevěných sudech. Vyrábí se z koncentrovaného hroznového moštu a vinného octa. Má tmavě hnědou barvu a jemnou konzistenci.
Pro svou obzvláště příjemnou chuť a harmonickou vůni dobře ladí se sladkými i slanými pokrmy.
Glazé bílé sladkokyselé s vinným octem CARANDINI 250ml
Hustý sladkokyselý krém, nazývaný také jako redukce či glazé je dresink na bázi vinného octa a hroznového moštu. Doporučuje se např. k červeným nebo bílým masům, k rybám nebo do zeleninových salátů. Jedinečně chutná i na dezertech a zmrzlinách.
Bio balzamikový ocet z Modeny IL TORRIONE 250 ml
Aceto balsamico bio di Modena IGP (IGP = identificazione geografica protetta) [čti ačeto balzámiko dy módena] neboli Balzamikový bio ocet z Modeny CHZO = chráněné zeměpisné označení je ocet, který vzniká spojením vinného octa, koncentrovaného hroznového moštu a karamelu. Produkt je vyroben z ekologicky pěstovaných hroznů.
Svou charakteristickou sladko-kyselou chuť získává zráním v dřevěných sudech. Je vynikající do zeleninových salátů.
Glazé s balzamikovým octem CARANDINI 250ml
Balzamikové glazé, krém či redukce je dresink nebo zálivka s Aceto Balsamico di Modena IGP. Váš dokonalý společník na saláty, k masu, sýrům, hranolkám, rybám.
Glassa con Aceto Balsamico di Modena - balzamikové glazé CARANDINI 500ml
Balzamikové glazé, redukce či dresink je zálivka, která vznikla spojením Aceto Balsamico di Modena I.G.P. (I.G.P. indicazione geografica protetta, CHZO chráněné zeměpisné označení) s koncentrovaným hroznovým moštem. Pro svou sladkokyselou chuť se perfektně hodí na saláty, maso, sýr, hranolky, ryby a jiné pokrmy. V Itálii se hojně používá na zmrzliny a dezerty.
Glazé s balzamikovým octem s příchutí ořech a hruška CARANDINI 250ml
Balzamikové glazé, krém či redukce je dresink nebo zálivka s Aceto Balsamico di Modena IGP a aroma ořechu a hrušky. Váš dokonalý společník k masu, sýrům, hranolkám, rybám či rizotu.
Glazé s balzamikovým octem s citronovou příchutí CARANDINI 250ml
Balzamikové glazé, krém či redukce je dresink nebo zálivka s Aceto Balsamico di Modena IGP a aroma citronů.Váš dokonalý společník na zmrzlinu, ovoce a dezerty.
Zálivka z vinného octa a z hroznového moštu IL TORRIONE 500 ml
Tento ocet je směsí bílého vinného octa a koncentrovaného hroznového moštu. Má podobnou sladko-kyselou chuť jako Aceto Balsamico di Modena, avšak narozdíl od něj neobsahuje barvivo karamel.
Vynikající ochucovadlo do zeleninových salátů.
Crema balsamica lesní ovoce CARANDINI 250ml
Balzamikový krém, redukce či glazé je dresink na bázi octa Aceto Balsamico di Modena I.G.P. s aroma lesního ovoce. Ideální na zdobení zmrzlin, desertů a ovoce.
Balzamikový ocet (balsamico) z Modeny IL TORRIONE 500 ml
Aceto balsamico di Modena I.G.P. (I.G.P. = identificazione geografica protetta) neboli Balzamikový ocet z Modeny CHZO = chráněné zeměpisné označení je ocet, který vzniká spojením vinného octa, koncentrovaného hroznového moštu a karamelu.
Svou charakteristickou sladko-kyselou chuť získává zráním v dřevěných sudech. Je vynikající do zeleninových salátů.
55,90 Kč
Cena bez DPH 49,91 Kč
Skladem
Původ Balzamikového octa z Modeny sahá tak daleko, že se někteří jeho zastánci a patroni „Modenského směru“ domnívají, že je to produkt, který existuje odjakživa, nebo že byl alespoň součástí modenské kulturní tradice již od vzniku města Modena v regionu Emilia Romagna. Má se také za to, že ve Středověku zdejší šlechtické rodiny obdarovávali své zasnoubené dcery sadou Balzamikového octa jako součást jejich věna.