Balzamikové octy a krémy

Balzamikový ocet se vyrábí z hroznů: Lambrusco, Sangiovese, Trebbiano, Alba, Ancellotta, Fortana, Montuni. Hrozny se rozdrtí, vznikne čerstvý mošt, který putuje do výparníku, kde ze 4kg hrozna vzniká 1kg koncentrovaného hroznového moštu. Smísením koncentrovaného hroznového moštu s vinným octem a karamelem vzniká Balzamikový ocet, který zraje v dřevěných sudech, které bývají dubové, kaštanové, jasanové či třešňové. Dle délky zrání vzniká ocet maturato "zralý", který v sudech zraje 3 měsíce až 3 roky a dále pak vzniká ocet invecchiato "starý", který zraje déle než 3 roky.


Probíhá načítání komponenty
Balzamikový ocet z Modeny 500 ml
- 20 %
Akce
Bílý balzamikový ocet 500 ml
Bio balsamico ocet TORRIONE 250 ml
Crema balsamica lesní ovoce 250ml
Crema balsamica citron 250ml
Crema balsamica ořech a hruška 250ml
Crema di balsamico 250ml
Crema balsamica světlá 250ml
Balzamikový ocet z Modeny sprej 250 ml
Crema di balsamico 500ml
Balzamikový ocet z Modeny IGP 250 ml
Balzamikový ocet z Modeny I.G.P. Invecchiato Argento 250 ml

Původ Balzamikového octa z Modeny sahá tak daleko, že se někteří jeho zastánci a patroni „Modenského směru“ domnívají, že je to produkt, který existuje odjakživa, nebo že byl alespoň součástí modenské kulturní tradice již od vzniku města Modena v regionu Emilia Romagna. Má se také za to, že ve Středověku zdejší šlechtické rodiny obdarovávali své zasnoubené dcery sadou Balzamikového octa jako součást jejich věna.