Panettone

Panettone je tradiční italská bábovka, pečená u příležitosti vánočních svátků. Klasický panettone se peče právě za použití "mateřského kvásku" a kromě mouky, cukru, vody a másla sem patří rozinky a kandované ovoce. Právě na síle a kvalitě kvásku a na procesu kynutí závisí kvalita výrobku. Těsto na panettone se zadělává nadvakrát, poprvé se nechá kynout po dobu 10-12 hodin a podruhé, již v papírové formě, pod dobu 6-7 hodin. Jenom pro zajímavost, po vyjmutí panettonu z trouby se vždy musí u dna napíchnout na jehlice a nechat několik hodin chladnout "hlavou" dolů.

Pandoro je tradiční italská bábovka pečená též u příležitosti vánočních svátků, postup při výrobě je stejný jako u panettone, ale nepatří do něj ani rozinky ani kandované ovoce. Těsto kyne třikrát a tudíž je pandoro ještě nadýchanější.

 


Probíhá načítání komponenty
Pandoro classico BATTISTERO 900g
Novinka