Panettone

Panettone je tradiční italská bábovka, pečená u příležitosti vánočních svátků. Klasický panettone se peče právě za použití "mateřského kvásku" a kromě mouky, cukru, vody a másla sem patří rozinky a kandované ovoce. Právě na síle a kvalitě kvásku a na procesu kynutí závisí kvalita výrobku. Těsto na panettone se zadělává nadvakrát, poprvé se nechá kynout po dobu 10-12 hodin a podruhé, již v papírové formě, pod dobu 6-7 hodin. Jenom pro zajímavost, po vyjmutí panettonu z trouby se vždy musí u dna napíchnout na jehlice a nechat několik hodin chladnout "hlavou" dolů.

Pandoro je tradiční italská bábovka pečená též u příležitosti vánočních svátků, postup při výrobě je stejný jako u panettone, ale nepatří do něj ani rozinky ani kandované ovoce. Těsto kyne třikrát a tudíž je pandoro ještě nadýchanější.

 


Probíhá načítání komponenty
Pandoro classico BATTISTERO 900g
Novinka

Pandoro classico BATTISTERO 900g

Skladem
205,60 Kč
178,78 Kč bez DPH
Ks
Pandoro classico BATTISTERO 900g Tradiční italská vánoční máslová bábovka dle orig...