Sušené tortellini plněné sýrem PASTIFICIO BOLOGNESE 1000g
Tortellini [čti tortelíny, množné číslo od italského slova tortellino, v překladu "malý koláček"] jsou italské semolinové těstoviny v podobě kroužku neboli prstýnku s různými náplněmi pocházející z italské provincie Bologna. Vybrat si můžete tortellini s náplní masovou, sýrovou, houbovou, ricotta/špenát nebo ravioli (taštičky) s masovou náplní.
TIP: Tortellini vyzkoušejte i jako zavářku do polévky!
Detailní popis
VAJEČNÉ TĔSTOVINY SUŠENÉ S NÁPLNÍ OBSAHUJÍCÍ SÝR
Nejrychleji je připravíte již s hotovou ochucenou rajčatovou omáčkou, se sýrovou omáčkou, kterou připravíte z másla, smetany a strouhaného sušeného parmazánu nebo nivy. Můžete ji ochutit petrželkou, solí a pepřem nebo přidat na plátky nakrájenou šunku – asi 5 minut před koncem vaření. Do omáčky, jejíž základem jsou rajčata můžete přidávat olivy, ančovičky, chilli papričky, plody moře nebo další ingredience dle Vaší fantazie a chuti.
Složení: Semolina z tvrdé pšenice, vejce 14,6%, strouhanka (pšeničná mouka typ 0, voda, jedlá sůl), Syrovátka, Mozzarella 3% (mléko, sůl, syřidlo), palmový olej, Ricotta 2,2% (syrovátka, mléko, sůl), jedlá sůl, aroma.
Alergenní informace: Obsahuje lepek, vejce, mléko.
Skladování: Uchovejte na chladném a suchém místĕ, ne v ledničce.
Návod k použití: Tortellini vsypeme do vařící se osolené vody nebo do vývaru a vaříme do jejich změknutí. Doporučená doba varu je 15-18 min.
Vařené: Ochucujeme např. rozpuštěným máslem, masovým ragú, rajčatovou omáčkou, posypeme parmazánem a podáváme.
Zapékané v troubě: Přidáme ragú, bešamel, smetanu, sýr grana a zapékáme cca 10 min.
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota: 1524 kJ/361 kcal
- Tuky: 6,8g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 2,8g - Sacharidy: 62,4g
- z toho cukry: 2,1g - Vláknina: 4,4g
- Bílkoviny: 10,4g
- Sůl: 1,8g
Země původu: Itálie
Specifikační body
VĚDĚLI JSTE, ŽE?
Vypraví se, že tortellini byly vytvořeny podle pupku Venuše, bohyně lásky v římské mytologii, resp. Afrodity v řecké mytologii.
Venuše prý šla do jednoho hostince v Bologni. Jestli se zde chtěla setkat s Jupiterem nebo jí chtěl hostinský vzdát poctu, je nejisté. Podle legendy měl ale kuchař nahlédnout klíčovou dírkou do jejího pokoje a spatřit její holé břicho a pupek. Inspirovaný její krásou jí pak k poctě vymyslel tortellini.
Hodnocení produktu
Produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první!