Kuskus bio kamut BIA 500g

Kód produktu: 1-50016 Výrobce: Bia
91,10 Kč
81,34 Kč bez DPH
Ks
Počet ks v kartonu: 1

Kuskus, couscous, či cous cous Kamut je těstovina vyrobená z celozrnné semoliny z pšenice Kamut. Kamut se pěstuje pouze v podmínkách ekologického zemědělství v oblastech světa, kde místní klimatické podmínky zaručí optimální kvalitu zrna. Oproti běžné pšenici jsou zrna kamutu větší, mají o 20-40 % více bílkovin, vyšší obsah tuků, aminokyselin, vitamínů a minerálů než běžná pšenice. Vaše tělo bude mít z konzumace této snadno stravitelné obiloviny prospěch. 

Zobraz detailní popis

Detailní popis

SEMOLINOVÉ SUŠENÉ TĚSTOVINY BIO. PŘEDVAŘENÝ VÝROBEK.

Složení: Celozrnná semolina z pšenice Kamut khorasan*, pitná voda.

* z ekologického zemědělství

Alergenní informace: Obsahuje lepek.

Výživové údaje na 100g:

Energetická hodnota: 1424 kJ/337kcal

  • Tuky: 2,1g
    - z toho nasycené mastné kyseliny: 0,5g
  • Sacharidy: 62g
    - z toho cukry: 2,1g
  • Vláknina: 8,3g
  • Bílkoviny: 14g
  • Sůl: 0g

Země původu: Itálie

JAK PŘIPRAVIT KUSKUS ZA 5 MINUT

1. DO NÁDOBKY NASYPTE POŽADOVANÉ MNOŽSTVÍ KUSKUSU BACCHINI
   (CCA 80g NA 1 PORCI).
2. PŘIDEJTE STEJNÉ MNOŽSTVÍ TEPLÉ VODY, ALE NE VROUCÍ.
3. PŘIKRYJTE POKLIČKOU A NECHTE PÁR MINUT ODSTÁT DOKUD NEDOSÁHNETE POŽADOVANÉ KONZISTENCE.
4. PŘIDEJTE SŮL, TROCHU OLIVOVÉHO OLEJE A NAČECHREJTE VIDLIČKOU.

Chcete-li, aby byl váš kuskus ještě chutnější, použijte místo vody vývar z masa, zeleniny nebo ryb.

SLADKÝ: KKK - KOKOSOVÉ KUSKUSOVÉ KULIČKY 
Ingredience pro 4 osoby 

  • ½ l mléka 
  • 100 g kuskusu 
  • 2 lžíce rozinek 
  • 1 lžíce cukru 
  • 2 lžíce opražených nastrouhaných oříšků 
  • 1 vanilkový lusk 
  • 100 g strouhaného kokosu 

Příprava: 
Do mléka nasypte kuskus, přidejte vanilkový lusk, špetku soli a vařte cca 10 min. Stáhněte z vařiče, přidejte cukr, rozinky, polovinu kokosu a oříšky. Vychlazené dejte do ledničky a druhý den ze směsi uválejte mokrýma rukama kuličky, které obalíte ve zbytku kokosu a dáte do ledničky opět ztuhnout.

VEGETARIÁNSKÝ: RAJČATA PLNĚNÁ KUSKUSEM
Ingredience pro 4-6 osob

  • 1 hrnek uvařeného kuskusu
  • 100 g ricotty nebo tofu 
  • 1 lžíce nakrájených kaparů 
  • 1 najemno nakrájený řapíkatý celer nebo vařené nakrájené fazolové lusky (2 lžíce) 
  • 4 velká masitá rajčata 
  • oregáno nebo tymián

Příprava:
Rajčata rozkrojte na půl, dužninu vydlabejte a přidejte k již uvařenému kuskusu. Do kuskusu přidejte další ingredience, promíchejte a směsí naplňte půlky rajčat. Podávejte chlazené.

VEGETARIÁNSKÝ: KUSKUS S RATATOUILLE 
Ingredience pro 4 osoby

  • 2 lilky
  • 2 papriky (žlutá a červená)
  • 2 rajčata
  • 1 cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • černé olivy
  • lístky bazalky
  • sůl, pepř

Příprava:
Zeleninu očistěte, omyjte, osušte a nakrájejte na kostičky. Do pánve nalijte 3 lžíce oleje, přidejte nakrájenou zeleninu, osolte, opepřete a přikryjte pokličkou. Za občasného míchání vařte na mírém ohni asi 20 minut. Potom přidejte olivy, bazalku, povařte další 2 minuty a ratatouille je hotové. Kuskus uvařte dle základního receptu, servírujte na talíř a zalijte ho ratatouille. Podávejte teplé.   

RYBÍ: KUSKUS S KREVETAMI
Ingredience pro 4-6 osob

  • 300 gr kuskusu
  • 50 gr nakrájené cibule
  • 350 gr vařené zeleniny dle vlastní chuti
  • 300 gr vařených krevet
  • 1 lžíce kari
  • olivový olej, sůl
  • sušená feferonka

Příprava:
Do kastrůlku nalijte 4 lžíce olivového oleje, přidejte cibulku a nechte ji lehce zrůžovět. Přidejte kuskus, zalijte teplou vodou (dvojnásobné množství objemu kuskusu), osolte a přidejte feferonku. Přisypte nakrájenou zeleninu a kari. Vařte zprudka asi 5 minut. Přidejte krevety, dobře promíchejte a povařte ještě další 2 minuty.

MASOVÝ: KUSKUS S MASEM
Ingredience pro 4 osoby

  • 500 g masa dle vlastní chuti (jehněčí, hovězí, kuřecí atd.)
  • 2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 mrkve
  • 2 cukety
  • 1 list celeru
  • 2 rajčata
  • 1 bobkový list
  • ½ sklenice bílého vína
  • 2 dl masového vývaru
  • olivový olej, sůl, pepř, petržel

Příprava:
Maso nakrájejte na kostky. Do kastrůlku nalijte 3 lžíce olivového oleje, přidejte nakrájenou cibulku, prolisujte česnek a osmahněte dozlatova, přidejte maso, nechte ho zatáhnout, dle chuti přidejte ½ sklenice vína. Potom přidejte nakrájenou petržel, mrkev, bobkový list, oloupaná nakrájená rajčata a vroucí vývar. Přikryjte pokličkou a na středním plameni vařte cca 1 hodinu. Nakonec přidejte nakrájené cukety a petržel. Osolte, opepřete a přiveďte k varu, pozor nenechte vyvařit příliš. Kuskus uvařte dle základního receptu, servírujte na talíř spolu s masem a zeleninou. 

JAK HO JEŠTĚ PŘIPRAVOVAT?

  • KUSKUS s vařenou zeleninou (lilek, okurka, bílá ředkev, cibule, česnek, mrkev a také datle)
  • KUSKUS do polévky
  • KUSKUS jako příloha - může se na něj nalít omáčka např. jogurtová nebo pálivá z feferonek
  • KUSKUS pro děti na sladko - na másle, sypaný cukrem a oříšky nebo s medem, rozinkami, ovocnou oblohou
  • KUSKUS do salátu - za studena např. s čerstvou zeleninou a olivami, s cizrnou, kukuřicí
  • KUSKUS s omáčkou - z feferonek, papričky, olivy, cizrny a zeleninová obloha
  • KUSKUS s kurkumou - dožluta obarvený kurkumou a ochucený čerstvým zázvorem, smíchaný s černými olivami, cizrnou, rozinkami, citrónovou šťávou a čerstvými bylinkami (mátou, bazalkou a thymiánem). Vhodný jako příloha i jako samostatný osvěžující chod
  • KUSKUS s jogurtovým dresinkem, rajčaty, cizrnou a rozinkami se zapečeným kozím sýrem
  • PISTÁCIOVÝ KUSKUS - na oleji s loupanými praženými pistáciemi, olivami a čerstvými bylinkami. Vhodný jako příloha i jako samostatný osvěžující chod
  • MANDLOVÝ KUSKUS - na oleji s praženými mandlemi, koriandrem, olivami a čerstvými bylinkami. Vhodný jako příloha i jako samostatný osvěžující chod
  • KUSKUSOVÝ KRÉM - chlazený dezert, s čokoládou, vanilkou, skořicí a oříšky

Hodnocení produktu

Produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první!