Lupini - Vlčí boby MAESTRANZA 345g
Lupini - vlčí boby jsou semena rostliny Lupiny bílé naložené ve slaném nálevu. Plody se nazývají Tremoso a používají se jako příloha k jídlům nebo doplněk salátů. Boby se jedí většinou bez slupky, důvodem je její horší stravitelnost.
Pravidelná konzumace lupínů je prevencí proti vysokému tlaku, diabetu typu B a přispívá ke snižování cholesterolu v organismu. Lupiny neobsahují lepek, proto jsou vítanou složkou jídelníčku celiaků.
Detailní popis
LUPINY. VLČÍ BOBY VE SLANÉM NÁLEVU
Složení: Vlčí boby\, voda, jedlá sůl (4% hm.), regulátor kyselosti E-330, antioxidant E-300.
Alergenní informace: Obsahuje vlčí boby.
Návod k použití: Lupiny je třeba před konzumací propláchnout a nechat 1 hod ve vodě, aby pustily nadbytečnou sůl. Konzumují se oloupané, možné i se slupkou.
Skladování: Po otevření uchovejte v ledničce a spotřebujte do 1 měsíce.
Hmotnost pevné potraviny: 210g
Země původu: Španělsko
Náš recept: Lupinové placičky
Budete potřebovat: 300g vyloupaných lupin, 400g vařených brambor ve slupce, 2 lžičky suš. droždí,, snítku suš. rozmarýnu, česnek, olivový olej, špetku soli, suš. pažitku, čerstvou petrželku a citron.
Lupiny opláchneme, vyloupeme a namočením je zbavíme slanosti. V mixéru mixujeme s troškou vody, rozmarýnem, česnekem do hladké pasty. Předem uvařené brambory do měkka, oloupeme a rozmačkáme, přidáme k pastě. Vše zpracujeme, zakápneme olejem a přidáme droždí. Vytváříme placičky, které opékáme na pánvi po obou stranách 2-3 minuty. Posypeme sekanou čerstvou petrželkou, zakápnuté citronem a servírujeme.
Hodnocení produktu
Produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první!