Bucatini al pesto

Co budete na bucatini potřebovat? Bucatini al pesto - Bucatini s bazalkovou omáčkou pesto 

  • 500g bucatin RISCOSSA č.6
  • pesto RISCOSSA 500g,

Nebo si pesto můžeme připravit sami: 

  • svazky malé bazalky,
  • hrst piniových oříšků,
  • stroužek česneku,
  • lžíce parmezánu,
  • 5 lžic panenského olivového oleje,
  • špetku soli.

Postup:

  1. Lístečky odtrhneme od stonku a omyjeme je pod tekoucí studenou vodou.
  2. Rozdrtíme je s piniovými semínky a česnekem, přidáme sůl, olej, parmazán a důkladně rozmícháme.
  3. Silnější pesto získáme tak, že tyto ingredience pokrájíme na větší kousky.
  4. Bucatini uvaříme „al dente“, přidáme pesto, důkladně promícháme a podáváme.