Sušené tortellini plněné hříbky PASTIFICIO BOLOGNESE 250g
Tortellini [čti tortelíny\, množné číslo od italského slova tortellino, v překladu "malý koláček"] jsou italské semolinové těstoviny v podobě kroužku neboli prstýnku s různými náplněmi pocházející z italské provincie Bologna. Vybrat si můžete tortellini s náplní masovou, sýrovou, houbovou, ricotta/špenát nebo ravioli (taštičky) s masovou náplní.
TIP: Tortellini vyzkoušejte i jako zavářku do polévky!
Detailní popis
VAJEČNÉ TĔSTOVINY SUŠENÉ S NÁPLNÍ OBSAHUJÍCÍ HŘÍBKY
Nejrychleji je připravíte již s hotovou ochucenou rajčatovou omáčkou, se sýrovou omáčkou, kterou připravíte z másla, smetany a strouhaného sušeného parmazánu nebo nivy. Můžete ji ochutit petrželkou, solí a pepřem nebo přidat na plátky nakrájenou šunku – asi 5 minut před koncem vaření. Do omáčky, jejíž základem jsou rajčata můžete přidávat olivy, ančovičky, chilli papričky, plody moře nebo další ingredience dle Vaší fantazie a chuti.
Složení: Semolina z tvrdé pšenice\, vejce 14,6%, strouhanka (pšeničná mouka typ 0, jedlá sůl), palmový olej, hřib smrkový (Boletus edulis) 4,9%, bramborové vločky, sýr (mléko\, jedlá sůl, syřidlo), sušená syrovátka\, jedlá sůl, aroma.
Alergenní informace: Obsahuje lepek, vejce, mléko.
Skladování: Uchovejte na chladném a suchém místĕ, ne v ledničce.
Návod k použití: Tortellini vsypeme do vařící se osolené vody nebo do vývaru a vaříme do jejich změknutí po dobu 15-18 min..
Vařené: Ochucujeme např. rozpuštěným máslem, masovým ragú, rajčatovou omáčkou, posypeme parmazánem a podáváme.
Zapékané v troubě: Přidáme ragú, bešamel, smetanu, sýr grana a zapékáme cca 10 min.
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota: 1599 kJ/379 kcal
- Tuky: 6,4g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 2,4g - Sacharidy: 65,7g
- z toho cukry: 3,4g - Vláknina: 3,3g
- Bílkoviny: 12,9g
- Sůl: 1,9g
Země původu: Itálie
Specifikační body
VĚDĚLI JSTE, ŽE?
Vypraví se, že tortellini byly vytvořeny podle pupku Venuše, bohyně lásky v římské mytologii, resp. Afrodity v řecké mytologii.
Venuše prý šla do jednoho hostince v Bologni. Jestli se zde chtěla setkat s Jupiterem nebo jí chtěl hostinský vzdát poctu, je nejisté. Podle legendy měl ale kuchař nahlédnout klíčovou dírkou do jejího pokoje a spatřit její holé břicho a pupek. Inspirovaný její krásou jí pak k poctě vymyslel tortellini.
Hodnocení produktu
Produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první!