Balzamikový ocet se vyrábí z hroznů: Lambrusco, Sangiovese, Trebbiano, Alba, Ancellotta, Fortana, Montuni. Hrozny se rozdrtí, vznikne čerstvý mošt, který putuje do výparníku, kde ze 4kg hrozna vzniká 1kg koncentrovaného hroznového moštu. Smísením koncentrovaného hroznového moštu s vinným octem a karamelem vzniká Balzamikový ocet, který zraje v dřevěných sudech, které bývají dubové, kaštanové, jasanové či třešňové. Dle délky zrání vzniká ocet maturato "zralý", který v sudech zraje 3 měsíce až 3 roky a dále pak vzniká ocet invecchiato "starý", který zraje déle než 3 roky.
Glazé Carandini rozšiřují možnosti použití balzamikového octa z Modeny IGP a bílého vinného octa s hroznovým moštem. Díky krémové konzistenci a vyvážené chuti vám umožňují experimentovat, zdobit a dobarvovat mnoho jídel, sladkých i slaných. Glazé je ideálním ochucovadlem pro rychlé a snadné přidání chuti.
Balzamikový ocet (balsamico) z Modeny IL TORRIONE 500 ml
Aceto balsamico di Modena I.G.P. (I.G.P. = identificazione geografica protetta) neboli Balzamikový ocet z Modeny CHZO = chráněné zeměpisné označení je ocet, který vzniká spojením vinného octa, koncentrovaného hroznového moštu a karamelu.
Svou charakteristickou sladko-kyselou chuť získává zráním v dřevěných sudech. Je vynikající do zeleninových salátů.
Zálivka z vinného octa a z hroznového moštu IL TORRIONE 500 ml
Tento ocet je směsí bílého vinného octa a koncentrovaného hroznového moštu. Má podobnou sladko-kyselou chuť jako Aceto Balsamico di Modena, avšak narozdíl od něj neobsahuje barvivo karamel.
Vynikající ochucovadlo do zeleninových salátů.
Bio balzamikový ocet z Modeny IL TORRIONE 250 ml
Aceto balsamico bio di Modena IGP (IGP = identificazione geografica protetta) [čti ačeto balzámiko dy módena] neboli Balzamikový bio ocet z Modeny CHZO = chráněné zeměpisné označení je ocet, který vzniká spojením vinného octa, koncentrovaného hroznového moštu a karamelu. Produkt je vyroben z ekologicky pěstovaných hroznů.
Svou charakteristickou sladko-kyselou chuť získává zráním v dřevěných sudech. Je vynikající do zeleninových salátů.
Crema balsamica lesní ovoce IL TORRIONE 250ml
Balzamikový krém, redukce či glazé je dresink na bázi octa Aceto Balsamico di Modena I.G.P. s aroma lesního ovoce.
Glazé s balzamikovým octem s příchutí ořech a hruška CARANDINI 250ml
Balzamikové glazé, krém či redukce je dresink nebo zálivka s Aceto Balsamico di Modena IGP a aroma ořechu a hrušky. Váš dokonalý společník k masu, sýrům, hranolkám, rybám či rizotu.
Glazé s balzamikovým octem CARANDINI 250ml
Balzamikové glazé, krém či redukce je dresink nebo zálivka s Aceto Balsamico di Modena IGP. Váš dokonalý společník na saláty, k masu, sýrům, hranolkám, rybám.
Glazé bílé sladkokyselé s vinným octem CARANDINI 250ml
Hustý sladkokyselý krém, nazývaný také jako redukce či glazé je dresink na bázi vinného octa a hroznového moštu. Doporučuje se např. k červeným nebo bílým masům, k rybám nebo do zeleninových salátů. Jedinečně chutná i na dezertech a zmrzlinách.
Crema balsamica s jahodovou příchutí CARANDINI 250ml
Balzamikový krém je dresink na bázi octa Aceto Balsamico di Modena I.G.P. s jahodovou příchutí. Pro svou sladkokyselou chuť je ideální na zmrzlinu, ovoce nebo dezerty.
Balzamikový krém je dokonalý spojenec pro Vaši kreativitu na talíři.
Glazé balsamico s pomerančovou příchutí CARANDINI 250ml
Balzamikový krém, redukce či glazé je dresink s Aceto Balsamico di Modena I.G.P. s pomerančovou příchutí. Pro svou sladkokyselou chuť je ideální na zmrzlinu, ovoce nebo dezerty.
Balzamikový krém je dokonalý spojenec pro Vaši kreativitu na talíři.
Glazé balsamico česnek a rozmarýn CARANDINI 250ml
Balzamikový krém je dresink na bázi octa Aceto Balsamico di Modena I.G.P. s příchutí česneku a rozmarýnu. Pro svou lehce pikantní a sladkokyselou chuť je ideální na maso, sýry, hranolky, pečené brambory, ryby, k ozdobení rizota.
Balzamikový krém je dokonalý spojenec pro Vaši kreativitu na talíři.
Balzamikový ocet (balsamico) z Modeny ve spreji IL TORRIONE 250 ml
Aceto balsamico di Modena I.G.P. (I.G.P. = identificazione geografica protetta) neboli Balzamikový ocet z Modeny CHZO = chráněné zeměpisné označení je ocet, který vzniká spojením vinného octa, koncentrovaného hroznového moštu a karamelu.
Svou charakteristickou sladko-kyselou chuť získává zráním v dřevěných sudech. Je vynikající do zeleninových salátů.
Původ Balzamikového octa z Modeny sahá tak daleko, že se někteří jeho zastánci a patroni „Modenského směru“ domnívají, že je to produkt, který existuje odjakživa, nebo že byl alespoň součástí modenské kulturní tradice již od vzniku města Modena v regionu Emilia Romagna. Má se také za to, že ve Středověku zdejší šlechtické rodiny obdarovávali své zasnoubené dcery sadou Balzamikového octa jako součást jejich věna.