Balzamikový ocet se vyrábí z hroznů: Lambrusco, Sangiovese, Trebbiano, Alba, Ancellotta, Fortana, Montuni. Hrozny se rozdrtí, vznikne čerstvý mošt, který putuje do výparníku, kde ze 4kg hrozna vzniká 1kg koncentrovaného hroznového moštu. Smísením koncentrovaného hroznového moštu s vinným octem a karamelem vzniká Balzamikový ocet, který zraje v dřevěných sudech, které bývají dubové, kaštanové, jasanové či třešňové. Dle délky zrání vzniká ocet maturato "zralý", který v sudech zraje 3 měsíce až 3 roky a dále pak vzniká ocet invecchiato "starý", který zraje déle než 3 roky.
Glazé Carandini rozšiřují možnosti použití balzamikového octa z Modeny IGP a bílého vinného octa s hroznovým moštem. Díky krémové konzistenci a vyvážené chuti vám umožňují experimentovat, zdobit a dobarvovat mnoho jídel, sladkých i slaných. Glazé je ideálním ochucovadlem pro rychlé a snadné přidání chuti.
Kód produktu | Název | Sklad | Cena bez DPH | Cena s DPH | |
---|---|---|---|---|---|
5-30002 | Balzamikový ocet z Modeny 500ml | Skladem | 57,41 Kč | 64,30 Kč | |
5-30004 | Zálivka z vinného octa a moštu 500ml | Skladem | 57,41 Kč | 64,30 Kč | |
5-30001 | Bio balzamikový ocet z Modeny 250 ml | Skladem | 74,91 Kč | 83,90 Kč | |
5-30013 | Glazé balsamico 250ml | Skladem | 82,41 Kč | 92,30 Kč | |
5-30014 | Glazé bílé sladkokyselé 250ml | Skladem | 82,41 Kč | 92,30 Kč | |
5-30010 | Crema balsamica lesní ovoce 250ml | Skladem | 83,66 Kč | 93,70 Kč | |
5-30011 | Glazé balsamico citron 250ml | Skladem | 83,66 Kč | 93,70 Kč | |
5-30012 | Glazé balsamico ořech a hruška 250ml | Skladem | 83,66 Kč | 93,70 Kč | |
5-30005 | Glazé s balzamikovým octem 500ml | Skladem | 143,66 Kč | 160,90 Kč | |
5-30035 | Balzamikový ocet z Modeny IGP 250ml | Skladem | 243,75 Kč | 273,00 Kč | |
5-30006 | Balzamikový ocet z Modeny 5000 ml | Skladem | 387,41 Kč | 433,90 Kč |
Původ Balzamikového octa z Modeny sahá tak daleko, že se někteří jeho zastánci a patroni „Modenského směru“ domnívají, že je to produkt, který existuje odjakživa, nebo že byl alespoň součástí modenské kulturní tradice již od vzniku města Modena v regionu Emilia Romagna. Má se také za to, že ve Středověku zdejší šlechtické rodiny obdarovávali své zasnoubené dcery sadou Balzamikového octa jako součást jejich věna.