Basmati rýže CURTIRISO 1kg

Kód produktu: 1-70079 Kód výrobce: 8017759020038 Výrobce: Curtiriso
105,00 Kč
93,75 Kč bez DPH
Skladem
Ks
Počet ks v kartonu: 10

Basmati rýže CURTIRISO 1kg

Basmati rýže je nejušlechtilejší odrůda rýže pěstovaná na úpatí Himalájí. Vyznačuje se dlouhým, štíhlým, kvalitním zrnem, má jedinečné aroma a delikátní, přírodní chuť.

Při vaření se nelepí a je přirozeně bezlepková.

Zobraz detailní popis

Detailní popis

BASMATI RÝŽE

Vlastnosti rýže Basmati:

  • Je charakteristická dlouhým, štíhlým, kvalitním zrnem. Její typickou výhodou je, že se při vaření nelepí. Je snadno a rychle stravitelná, splňuje zásady zdravé výživy. Je vynikající při přípravě exotických pokrmů, stejně jako příloha v běžné evropské kuchyni.
  • V hindštině Basmati znamená doslova "královna vůní" a tento přídomek vznikl díky jejímu jedinečnému aroma a chuti připomínající oříšek.
  • Má nižší glykemický index než běžné druhy rýže a je přirozeně bezlepková. Díky tomu je vyhledávanou potravinou u zastánců zdravé výživy, sportovců a nedílnou součástí redukce váhy a diet.

Návod k použití (na 125g rýže 300 ml vody)
V hrnci rozehřejte oříšek másla a 2 lžičky oleje, přidejte rýži a za stálého míchání orestujte cca 2 min. Přidejte horkou vodu, osolte, přikryjte pokličkou a vařte cca 10 min na mírném ohni dokud se nevstřebá všechna voda. 

Skladování 
Uchovejte v chladu a suchu.

Země původu rýže:
Mimo EU.

Baleno v Itálii.

Výživové údaje na 100g

Energetická hodnota 1521 kJ/358 kcal
Tuky 1,1g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,3g
Sacharidy 78g
z toho cukry 0,5g
Vláknina 1g
Bílkoviny 8,6g
Sůl 0,01g

 

Specifikační body

Jménem Basmati se nazývá nejušlechtilejší odrůda rýže, pěstovaná na úpatí Himalájí. Již po stovky let je tato rýže šlechtěna v Indii a Pákistánu na místech, kde jsou pole zavlažována vodou přímo z ledovců. Kvalita této rýže však nespočívá pouze v jejím původu a přesné odrůdě, ale také v jejím věku. Správně by Basmati měla být po sklizni alespoň na rok a půl až dva roky uskladněna v suchu a temnu. Poté se očistí a prodá. Tato doba je nezbytná pro vysychání rýže a nízký obsah vody v zrnech je zárukou lepší chuti, nižší lepivosti a také kratší doby přípravy. Zrno je po uvaření mnohem delší než širší, pevné. Celkově je rýže sypká, nelepí se a lépe chutná. 

Hodnocení produktu

Produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první!