Bio kuskus špaldový BIA 500g
Detailní popis
SUŠENÉ BEZVAJEČNÉ TĚSTOVINY. PŘEDVAŘENÝ VÝROBEK.
Složení
Celozrnná špaldová mouka z ekologického zemědělství, voda.
Alergenní informace
Obsahuje lepek.
Skladování
Uchovejte v chladu a suchu.
Země původu
Itálie
Výživové údaje na 100g
Energetická hodnota | 1475 kJ/349 kcal |
Tuky | 2,6g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,57g |
Sacharidy | 63,6g |
z toho cukry | 2,5g |
Vláknina | 6,8g |
Bílkoviny | 14,3g |
Sůl | 0,0425g |
Základní příprava kuskusu:
Jak se vyrábí kuskus:
JAK PŘIPRAVIT KUSKUS ZA 5 MINUT
1. DO NÁDOBKY NASYPTE POŽADOVANÉ MNOŽSTVÍ KUSKUSU BACCHINI (CCA 50g NA 1 PORCI).
2. PŘIDEJTE STEJNÉ MNOŽSTVÍ TEPLÉ VODY, ALE NE VROUCÍ.
3. PŘIKRYJTE POKLIČKOU A NECHTE PÁR MINUT ODSTÁT DOKUD NEDOSÁHNETE POŽADOVANÉ KONZISTENCE.
4. PŘIDEJTE SŮL, TROCHU OLIVOVÉHO OLEJE A NAČECHREJTE VIDLIČKOU.
Chcete-li, aby byl váš kuskus ještě chutnější, použijte místo vody vývar z masa, zeleniny nebo ryb.
SLADKÝ: KKK - KOKOSOVÉ KUSKUSOVÉ KULIČKY
Ingredience pro 4 osoby
- ½ l mléka
- 100 g kuskusu
- 2 lžíce rozinek
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce opražených nastrouhaných oříšků
- 1 vanilkový lusk
- 100 g strouhaného kokosu
Příprava:
Do mléka nasypte kuskus, přidejte vanilkový lusk, špetku soli a vařte cca 10 min. Stáhněte z vařiče, přidejte cukr, rozinky, polovinu kokosu a oříšky. Vychlazené dejte do ledničky a druhý den ze směsi uválejte mokrýma rukama kuličky, které obalíte ve zbytku kokosu a dáte do ledničky opět ztuhnout.
VEGETARIÁNSKÝ: RAJČATA PLNĚNÁ KUSKUSEM
Ingredience pro 4-6 osob
- 1 hrnek uvařeného kuskusu
- 100 g ricotty nebo tofu
- 1 lžíce nakrájených kaparů
- 1 najemno nakrájený řapíkatý celer nebo vařené nakrájené fazolové lusky (2 lžíce)
- 4 velká masitá rajčata
- oregáno nebo tymián
Příprava:
Rajčata rozkrojte na půl, dužninu vydlabejte a přidejte k již uvařenému kuskusu. Do kuskusu přidejte další ingredience, promíchejte a směsí naplňte půlky rajčat. Podávejte chlazené.
VEGETARIÁNSKÝ: KUSKUS S RATATOUILLE
Ingredience pro 4 osoby
- 2 lilky
- 2 papriky (žlutá a červená)
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 4 lžíce olivového oleje
- černé olivy
- lístky bazalky
- sůl, pepř
Příprava:
Zeleninu očistěte, omyjte, osušte a nakrájejte na kostičky. Do pánve nalijte 3 lžíce oleje, přidejte nakrájenou zeleninu, osolte, opepřete a přikryjte pokličkou. Za občasného míchání vařte na mírém ohni asi 20 minut. Potom přidejte olivy, bazalku, povařte další 2 minuty a ratatouille je hotové. Kuskus uvařte dle základního receptu, servírujte na talíř a zalijte ho ratatouille. Podávejte teplé.
RYBÍ: KUSKUS S KREVETAMI
Ingredience pro 4-6 osob
- 300 gr kuskusu
- 50 gr nakrájené cibule
- 350 gr vařené zeleniny dle vlastní chuti
- 300 gr vařených krevet
- 1 lžíce kari
- olivový olej, sůl
- sušená feferonka
Příprava:
Do kastrůlku nalijte 4 lžíce olivového oleje, přidejte cibulku a nechte ji lehce zrůžovět. Přidejte kuskus, zalijte teplou vodou (dvojnásobné množství objemu kuskusu), osolte a přidejte feferonku. Přisypte nakrájenou zeleninu a kari. Vařte zprudka asi 5 minut. Přidejte krevety, dobře promíchejte a povařte ještě další 2 minuty.
MASOVÝ: KUSKUS S MASEM
Ingredience pro 4 osoby
- 500 g masa dle vlastní chuti (jehněčí, hovězí, kuřecí atd.)
- 2 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 mrkve
- 2 cukety
- 1 list celeru
- 2 rajčata
- 1 bobkový list
- ½ sklenice bílého vína
- 2 dl masového vývaru
- olivový olej, sůl, pepř, petržel
Příprava:
Maso nakrájejte na kostky. Do kastrůlku nalijte 3 lžíce olivového oleje, přidejte nakrájenou cibulku, prolisujte česnek a osmahněte dozlatova, přidejte maso, nechte ho zatáhnout, dle chuti přidejte ½ sklenice vína. Potom přidejte nakrájenou petržel, mrkev, bobkový list, oloupaná nakrájená rajčata a vroucí vývar. Přikryjte pokličkou a na středním plameni vařte cca 1 hodinu. Nakonec přidejte nakrájené cukety a petržel. Osolte, opepřete a přiveďte k varu, pozor nenechte vyvařit příliš. Kuskus uvařte dle základního receptu, servírujte na talíř spolu s masem a zeleninou.
Hodnocení produktu
Produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první!