Kuskus s masem
Co budete potřebovat pro 4-6 osob?
- 500 g masa dle vlastní chuti (jehněčí, hovězí, kuřecí atd.)
- 2 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 mrkve
- 2 cukety
- 1 list celeru
- 2 rajčata
- 1 bobkový list
- ½ sklenice bílého vína
- 2 dl masového vývaru olivový
- olej, sůl, pepř a petržel
Postup:
- Maso nakrájejte na kostky.
- Do kastrůlku nalijte 3 lžíce olivového oleje, přidejte nakrájenou cibulku, prolisujte česnek a osmahněte dozlatova, přidejte maso, nechte ho zatáhnout, dle chuti přidejte ½ sklenice vína.
- Potom přidejte nakrájenou petržel, mrkev, bobkový list, oloupaná nakrájená rajčata a vroucí vývar.
- Přikryjte pokličkou a na středním plameni vařte cca 1 hodinu. Nakonec přidejte nakrájené cukety a petržel.
- Osolte, opepřete a přiveďte k varu, pozor nenechte vyvařit příliš.
- Kuskus uvařte dle základního receptu, servírujte na talíř spolu s masem a zeleninou.