Kuskus s masem

Co budete potřebovat pro 4-6 osob? Masový: Kuskus s masem 

  • 500 g masa dle vlastní chuti (jehněčí, hovězí, kuřecí atd.)
  • 2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 mrkve
  • 2 cukety
  • 1 list celeru
  • 2 rajčata
  • 1 bobkový list
  • ½ sklenice bílého vína
  • 2 dl masového vývaru olivový
  • olej, sůl, pepř a petržel

Postup:

  1. Maso nakrájejte na kostky.
  2. Do kastrůlku nalijte 3 lžíce olivového oleje, přidejte nakrájenou cibulku, prolisujte česnek a osmahněte dozlatova, přidejte maso, nechte ho zatáhnout, dle chuti přidejte ½ sklenice vína.
  3. Potom přidejte nakrájenou petržel, mrkev, bobkový list, oloupaná nakrájená rajčata a vroucí vývar.
  4. Přikryjte pokličkou a na středním plameni vařte cca 1 hodinu. Nakonec přidejte nakrájené cukety a petržel.
  5. Osolte, opepřete a přiveďte k varu, pozor nenechte vyvařit příliš.
  6. Kuskus uvařte dle základního receptu, servírujte na talíř spolu s masem a zeleninou.