Černé sépiové špagety 500g
Spaghetti seppia černé sépiové špagety DALLA COSTA 500g
Černé sépiové špagety jsou italské těstoviny ze semoliny z tvrdé pšenice (Triticum durum) tenkého a dlouhého tvaru. V suchém stavu jsou přibližně 27 cm dlouhé a jejich průměr je 1,4 mm.
Špagety jsou ochucené a dobarvené sépiovou černí.
Detailní popis
SEMOLINOVÉ TĚSTOVINY SUŠENÉ OCHUCENÉ SÉPIOVOU ČERNÍ
Složení
Semolina z tvrdé pšenice, voda, sépiová čerň 4,3%, sušená ryba, citronová šťáva.
Alergenní informace
Obsahuje lepek, ryby a výrobky z nich, měkkýše a výrobky z nich.
Návod k použití
Těstoviny vhodíme do vařící se osolené vody a za občasného míchání vaříme 9 -11 min, pak scedíme. Uchovejte na chladném a suchém místě.
Země původu
Itálie
Výživové údaje na 100g
Energetická hodnota | 1526 kJ/360 kcal |
Tuky | 1,4g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3g |
Sacharidy | 72g |
z toho cukry | 3g |
Vláknina | 3,7g |
Bílkoviny | 13g |
Sůl | 0,4g |
Návod k použití: Těstoviny vhodíme do vařící se osolené vody a za občasného míchání vaříme 9 -11 min, pak scedíme. Uchovejte na chladném a suchém místě.
Recept Spaghetti alla Veneziana
500g sépiových špaget
500g loupaných krevet
250g čerstvých loupaných krájených rajčat
1 stroužek česneku
1 snítka petržele
½ cibule
extra panenský olivový olej
sůl, pepř
Na pánvi zpěníme na větším množství olivového oleje nakrájenou cibulku, přidáme rajčata zbavená semínek nakrájená na kousky a plátky česneku. Jakmile rajčata povolí, osolíme, opepříme a dusíme za občasného míchání na mírném ohni cca 20 minut. Poté přidáme krevety, nadrobno nakrájenou petržel a pár minut povaříme. Špagety uvaříme al dente, scedíme, přidáme do pánve, dobře promícháme s omáčkou a podáváme posypané petrželkou.