Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Balzamikový ocet se vyrábí z hroznů: Lambrusco, Sangiovese, Trebbiano, Alba, Ancellotta, Fortana, Montuni. Hrozny se rozdrtí, vznikne čerstvý mošt, který putuje do výparníku, kde ze 4kg hrozna vzniká 1kg koncentrovaného hroznového moštu. Smísením koncentrovaného hroznového moštu s vinným octem a karamelem vzniká Balzamikový ocet, který zraje v dřevěných sudech, které bývají dubové, kaštanové, jasanové či třešňové. Dle délky zrání vzniká ocet maturato "zralý", který v sudech zraje 3 měsíce až 3 roky a dále pak vzniká ocet invecchiato "starý", který zraje déle než 3 roky.
Glazé Carandini rozšiřují možnosti použití balzamikového octa z Modeny IGP a bílého vinného octa s hroznovým moštem. Díky krémové konzistenci a vyvážené chuti vám umožňují experimentovat, zdobit a dobarvovat mnoho jídel, sladkých i slaných. Glazé je ideálním ochucovadlem pro rychlé a snadné přidání chuti.
Balzamikový ocet z Modeny I.G.P. Invecchiato Antonio CARANDINI 250ml
Aceto Balsami...
Původ Balzamikového octa z Modeny sahá tak daleko, že se někteří jeho zastánci a patroni „Modenského směru“ domnívají, že je to produkt, který existuje odjakživa, nebo že byl alespoň součástí modenské kulturní tradice již od vzniku města Modena v regionu Emilia Romagna. Má se také za to, že ve Středověku zdejší šlechtické rodiny obdarovávali své zasnoubené dcery sadou Balzamikového octa jako součást jejich věna.