Savoiardi - dvoubarevné piškoty FORNO BONOMI 200g

Kód produktu: 7-86007 Kód výrobce: 8002720003028 Výrobce: Bonomi
33,00 Kč
28,70 Kč bez DPH
Skladem
Ks
Počet ks v kartonu: 15

Savoiardi jak už samotný název těchto dlouhých piškotů napovídá, pocházejí ze Savojska v italském Piemontu. Výjímečné dvoubarevné spojení tradičního a kakaového piškotu.

Výborně chutnají namočené v mléce nebo v kávě, rovněž se podávají navrstvené s různými krémy. Nejlépe je využijeme jako základní surovinu do tiramisu nebo na výrobu dortů, vrstvených dezertů nebo jako ozdobu pohárů či pudinků.

Zobraz detailní popis
  • Zeptejte se odborníka

Detailní popis

TRVANLIVÉ PEČIVO

Složení: Pšeničná mouka, cukr, vejce 26%, kakaový krém 5% (pitná voda, odtučněné kakao 25%, glukózový sirup, sacharóza, slunečnicový olej, konzervant: sorbát draselný), kypřící látky: hydrogenuhličitan sodný, uhličitan amonný, glukózový sirup, přírodní aroma, jedlá sůl.

Alergenní informace: Obsahuje lepek, vejce. Může obsahovat stopy mléčných derivátů.

Skladování: Uchovejte v chladu a suchu, chraňte před přímým slunečním světlem.

Výživové údaje na 100g:

Energetická hodnota: 1617 kJ/382 kcal

  • Tuky: 4,5g
    - z toho nasycené mastné kyseliny:1,2g  
  • Sacharidy: 75g
    - z toho cukry: 36g 
  • Bílkoviny: 9,5g
  • Sůl: 0,37g 

Země původu: Itálie

Tiramisu. Slovo tiramisù vzniklo z italského tirami su\, což znamená vytáhni mě. Dezert dostal tento název proto, že Vás jednoduše postaví na nohy.

RECEPT NA TIRAMISÚ: pro 6-8 osob

400 g dlouhých cukrářských piškotů savoiardi
5 vajec
5 lžic cukru krupice
500g smetanového krému mascarpone
2 velké šálky studené silné černé kávy
Amaretto nebo jiný likér
Práškové kakao

  • Nejdříve si připravíme krém z mascarpone. Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Do pěny lehce vmícháme mascarpone, přidáme ušlehané bílky, a tím máme náplň hotovou.
  • Studenou kávu si nalijeme do polévkového talíře, přidáme amaretto dle chuti a zamícháme. Vezmeme si piškot, který jen do půlky lehce ponoříme do kávy a narovnáme do obdélníkové mísy. Tímto způsobem zaplníme celou mísu a na vrstvu piškotů rozetřeme krém. Vrstvy opakujeme dokud není miska zaplněná, poslední vrstvu však tvoří krém, který hustě posypeme kakaem. Nakonec vložíme do ledničky a necháme uležet do druhého dne, pro nedočkavé mlsouny můžeme tiramisú podávat již za čtyři hodiny.

Hodnocení produktu

Produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první!

Napište hodnocení