Savoiardi dvoubarevné piškoty 200g
Savoiardi dvoubarevné dloluhé piškoty FORNO BONOMI 200g
Savoiardi jak už samotný název těchto dlouhých piškotů napovídá, pocházejí ze Savojska v italském Piemontu. Výjímečné dvoubarevné spojení tradičního a kakaového piškotu.
Výborně chutnají namočené v mléce nebo v kávě, rovněž se podávají navrstvené s různými krémy. Nejlépe je využijeme jako základní surovinu do tiramisu nebo na výrobu dortů, vrstvených dezertů nebo jako ozdobu pohárů či pudinků.
Detailní popis
TRVANLIVÉ PEČIVO
Složení
Pšeničná mouka, cukr, vejce 26%, kakaový krém 5% (pitná voda, odtučněné kakao 25%, glukózový sirup, cukr, slunečnicový olej, kypřící látky: hydrogenuhličitan sodný, uhličitan amonný, glukózový sirup, přírodní aroma, jedlá sůl.
Alergenní informace
Obsahuje pšenici, vejce. Může obsahovat stopy mléka a sóji.
Skladování
Uchovejte v chladu a suchu, chraňte před přímým slunečním světlem.
Země původu
Itálie
Výživové údaje na 100g
Energetická hodnota | 1736 kJ/382 kcal |
Tuky | 7,5g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1,5g |
Sacharidy | 75g |
z toho cukry | 39g |
Bílkoviny | 10g |
Sůl | 0,35g |
Tiramisu. Slovo tiramisù vzniklo z italského tirami su, což znamená vytáhni mě. Dezert dostal tento název proto, že Vás jednoduše postaví na nohy.
RECEPT NA TIRAMISÚ: pro 6-8 osob
400 g dlouhých cukrářských piškotů savoiardi
5 vajec
5 lžic cukru krupice
500g smetanového krému mascarpone
2 velké šálky studené silné černé kávy
Amaretto nebo jiný likér
Práškové kakao
- Nejdříve si připravíme krém z mascarpone. Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Do pěny lehce vmícháme mascarpone, přidáme ušlehané bílky, a tím máme náplň hotovou.
- Studenou kávu si nalijeme do polévkového talíře, přidáme amaretto dle chuti a zamícháme. Vezmeme si piškot, který jen do půlky lehce ponoříme do kávy a narovnáme do obdélníkové mísy. Tímto způsobem zaplníme celou mísu a na vrstvu piškotů rozetřeme krém. Vrstvy opakujeme dokud není miska zaplněná, poslední vrstvu však tvoří krém, který hustě posypeme kakaem. Nakonec vložíme do ledničky a necháme uležet do druhého dne, pro nedočkavé mlsouny můžeme tiramisú podávat již za čtyři hodiny.
Hodnocení produktu
Produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první!