Savoiardi dvoubarevné piškoty 200g

Kód produktu: 7-86007 Kód výrobce: 8002720003028 Výrobce: Bonomi
33,00 Kč
28,70 Kč bez DPH
Skladem
Ks
Počet ks v kartonu: 15

Savoiardi dvoubarevné piškoty FORNO BONOMI 200g

Savoiardi jak už samotný název těchto dlouhých piškotů napovídá, pocházejí ze Savojska v italském Piemontu. Výjímečné dvoubarevné spojení tradičního a kakaového piškotu.

Výborně chutnají namočené v mléce nebo v kávě, rovněž se podávají navrstvené s různými krémy. Nejlépe je využijeme jako základní surovinu do tiramisu nebo na výrobu dortů, vrstvených dezertů nebo jako ozdobu pohárů či pudinků.

Zobraz detailní popis

Detailní popis

TRVANLIVÉ PEČIVO

Složení
Pšeničná 
mouka, cukr, vejce 26%, kakaový krém 5% (pitná voda, odtučněné kakao 25%, glukózový sirup, sacharóza, slunečnicový olej, konzervant: sorbát draselný), kypřící látky: hydrogenuhličitan sodný, uhličitan amonný, glukózový sirup, přírodní aroma, jedlá sůl.

Alergenní informace
Obsahuje pšenici, vejce. Může obsahovat stopy mléčných derivátů.

Skladování
Uchovejte v chladu a suchu, chraňte před přímým slunečním světlem.

Země původu
Itálie

Výživové údaje na 100g

Energetická hodnota 1617 kJ/382 kcal
Tuky 4,5g
z toho nasycené mastné kyseliny 1,2g
Sacharidy 75g
z toho cukry 36g
Bílkoviny 9,5g
Sůl 0,37g

Tiramisu. Slovo tiramisù vzniklo z italského tirami su, což znamená vytáhni mě. Dezert dostal tento název proto, že Vás jednoduše postaví na nohy.

RECEPT NA TIRAMISÚ: pro 6-8 osob

400 g dlouhých cukrářských piškotů savoiardi
5 vajec
5 lžic cukru krupice
500g smetanového krému mascarpone
2 velké šálky studené silné černé kávy
Amaretto nebo jiný likér
Práškové kakao

  • Nejdříve si připravíme krém z mascarpone. Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Do pěny lehce vmícháme mascarpone, přidáme ušlehané bílky, a tím máme náplň hotovou.
  • Studenou kávu si nalijeme do polévkového talíře, přidáme amaretto dle chuti a zamícháme. Vezmeme si piškot, který jen do půlky lehce ponoříme do kávy a narovnáme do obdélníkové mísy. Tímto způsobem zaplníme celou mísu a na vrstvu piškotů rozetřeme krém. Vrstvy opakujeme dokud není miska zaplněná, poslední vrstvu však tvoří krém, který hustě posypeme kakaem. Nakonec vložíme do ledničky a necháme uležet do druhého dne, pro nedočkavé mlsouny můžeme tiramisú podávat již za čtyři hodiny.

Hodnocení produktu

Produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první!

Napište hodnocení
*
*