Savoiardi dvoubarevné piškoty 200g

Kód produktu: 7-86007 Kód výrobce: 8002720003028 Výrobce: Bonomi
36,30 Kč
32,41 Kč bez DPH
Skladem
Ks
Počet ks v kartonu: 15

Savoiardi dvoubarevné dloluhé piškoty FORNO BONOMI 200g

Savoiardi jak už samotný název těchto dlouhých piškotů napovídá, pocházejí ze Savojska v italském Piemontu. Výjímečné dvoubarevné spojení tradičního a kakaového piškotu.

Výborně chutnají namočené v mléce nebo v kávě, rovněž se podávají navrstvené s různými krémy. Nejlépe je využijeme jako základní surovinu do tiramisu nebo na výrobu dortů, vrstvených dezertů nebo jako ozdobu pohárů či pudinků.

Zobraz detailní popis
  • Zeptejte se odborníka

Detailní popis

TRVANLIVÉ PEČIVO

Složení
Pšeničná 
mouka, cukr, vejce 26%, kakaový krém 5% (pitná voda, odtučněné kakao 25%, glukózový sirup, cukr, slunečnicový olej, kypřící látky: hydrogenuhličitan sodný, uhličitan amonný, glukózový sirup, přírodní aroma, jedlá sůl.

Alergenní informace
Obsahuje pšenici, vejce. Může obsahovat stopy mléka a sóji.

Skladování
Uchovejte v chladu a suchu, chraňte před přímým slunečním světlem.

Země původu
Itálie

Výživové údaje na 100g

Energetická hodnota 1736 kJ/382 kcal
Tuky 7,5g
z toho nasycené mastné kyseliny 1,5g
Sacharidy 75g
z toho cukry 39g
Bílkoviny 10g
Sůl 0,35g

Tiramisu. Slovo tiramisù vzniklo z italského tirami su, což znamená vytáhni mě. Dezert dostal tento název proto, že Vás jednoduše postaví na nohy.

RECEPT NA TIRAMISÚ: pro 6-8 osob

400 g dlouhých cukrářských piškotů savoiardi
5 vajec
5 lžic cukru krupice
500g smetanového krému mascarpone
2 velké šálky studené silné černé kávy
Amaretto nebo jiný likér
Práškové kakao

  • Nejdříve si připravíme krém z mascarpone. Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Do pěny lehce vmícháme mascarpone, přidáme ušlehané bílky, a tím máme náplň hotovou.
  • Studenou kávu si nalijeme do polévkového talíře, přidáme amaretto dle chuti a zamícháme. Vezmeme si piškot, který jen do půlky lehce ponoříme do kávy a narovnáme do obdélníkové mísy. Tímto způsobem zaplníme celou mísu a na vrstvu piškotů rozetřeme krém. Vrstvy opakujeme dokud není miska zaplněná, poslední vrstvu však tvoří krém, který hustě posypeme kakaem. Nakonec vložíme do ledničky a necháme uležet do druhého dne, pro nedočkavé mlsouny můžeme tiramisú podávat již za čtyři hodiny.

 

Hodnocení produktu

Produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první!